Ponent de Quòrum, Congrés de l’Escola Cristiana de Catalunya

Àlvar Sánchez Calvo, SJ

Rector a Nador. Lidera el Centre Baraka de FP

Presentació

Jesuïta. Rector a Nador (Marroc). Centre Baraka de Formació Professional i Inserció Sociolaboral, i a la Delegació Diocesana de Migracions (DDM) de Nador.

Àlvar Sanchez SJ va néixer a Lleida el 1974. Va estudiar educació infantil, psicopedagogia i teologia. Va entrar a la Companyia de Jesús el 1997.

Situa les arrels de la vocació religiosa a la seva família i al testimoni discret dels jesuïtes del col·legi de Raimat (Lleida). “Aquella educació ens posava davant les víctimes de la injustícia animant-nos a utilitzar els nostres talents per transformar el patiment i les seves causes”.

En la seva trajectòria destaca el temps viscut a diferents països africans: República Democràtica del Congo, Rwanda i Sudan del Sud, on va treballar amb el Servei Jesuïta a Refugiats (JRS) coordinant la intervenció educativa a favor de les persones desplaçades, refugiades i de la població local.

L’Alvar situa l’inici d’aquesta relació especial amb el continent africà en els seus anys d’escola: “Diverses generacions vam ser sacsejades per les imatges de la fam que va assolar Etiòpia a principis dels 80. Una part d’aquest continent es va quedar en la sensibilitat d’aquell nen de 10 anys i encara segueix cridant”. Actualment està destinat al Marroc, on des del 2018 és rector de l’Església Santiago el Major de Nador. Treballa al Centre Baraka de Formació Professional i Inserció Sociolaboral, i a la Delegació Diocesana de Migracions (DDM) de Nador, acompanyant diferents intervencions al servei de la població més vulnerable. És el delegat de Caritas i Acció Social de la Diòcesis de Tànger.

Descarrega’t l’APP

Perquè no et perdis res i sempre estiguis en contacte amb nosaltres

Patrocinadors

CreaEscola Quality Certificate for Education Website