Ponent de Quòrum, Congrés de l’Escola Cristiana de Catalunya

Xavier Graset i Forasté

Presentador matí. Director i presentador del Més324 i a TV3

Presentació

Director i presentador del Més324 i a TV3, Televisió de Catalunya.

Xavier Graset i Forasté (Vila-seca 1963). Periodista, llicenciat en CCI per la UAB. Premi Nacional de Comunicació 2015. Dirigeix i presenta (des del 2015) el programa Més324  (Canal 324 i TV3) amb tertúlia diària d’actualitat política, social i cultural, i entrevistes (Premi Difusió de la Setmana del LLibre 2021).

Va dirigir  L’Oracle a Catalunya Ràdio durant 9 temporades ( 2006-2015)  (de 15 a 16h), premi RAC al millor programa de ràdio 2009. Hi ha presentat també el programa sobre valors “Líquids”, premi Proteus d’Ètica 2013.

Va ser durant set anys corresponsal a Madrid de Catalunya Ràdio, emissora on a més també ha estat sots-director d’El matí de Catalunya Ràdio, i on ha realitzat els programes “El món s’acaba”, “Tot Gira” i “De 4 a 7”. Va començar treballant a Ràdio Salou/Ràdio Reus SER l’any 1981.

 També ha col·laborat amb Andreu Buenafuente als “Sense Títol” a TV3, ha presentat “12 punts” i “Artèria 33”i també ha col·laborat a “El Club”, entre d’altres programes. Soci-fundador de Canal ReusTV, on hi ha presentat els programes, Etiqueta negra  Situacions extraordinàries i Taules d’Economia, i les gales dels premis Imprescindibles de Reus.  Ha col·laborat en premsa escrita entre d’altres mitjans, a  El Pont de Fusta, Catalunya Sud, El Periódico, Metro, El Temps, NW Revista de Reus i actualment a El Punt AVUI, Nació Digital, i Diari de Tarragona.

També té un llarg recorregut com actor de teatre, amb “La Tramoia” de Vila-seca, amb qui ha representant La cantant calba, Tafalitats, Aigües encantades, La dama del mar, Així és si us ho sembla, L’esquella de la torratxa.

Ha participat al muntatge “El mort” del CAER, i sota la direcció de Francesc Cerro ha interpretat “Sobre els danys del tabac i les ostres d’Anton Txèkhov, i Novel.la en nou cartes de Fiodor Dostoievski. Ha sigut membre de la Comissió artística del Teatre Bartrina. I ha moderat els col·loquis teatrals del Teatre Lliure i del festival Grec de Barcelona.

Ha publicat diversos llibres:  La pausa dels dies, dietari de vivències plaents (La Campana 2023) ; i abans Bon Vent (Cossetània 2007);  Aznarografia, (Cossetània 2004), Tanta tinta T’unta, ( Cossetània 2003)  i Tanta Tinta Tonta (Cossetània 2002), i en col·laboració amb el ninotaire Andreu Faro, i ); El món s’acaba, com superar el 2000 (llibre col·lectiu- Columna 1999).

Descarrega’t l’APP

Perquè no et perdis res i sempre estiguis en contacte amb nosaltres

Patrocinadors

CreaEscola Quality Certificate for Education Website